Keutenberghuisjes

Home away from home


 

 

De Keutenberghuisjes zijn gelegen in een stiltegebied in Schin op Geul, gemeente Valkenburg aan de Geul. De ligging van de Keutenberghuisjes boven op de top van de Keutenberg (een beklimming met een stijgingspercentage van 22% die beroemd en berucht is in de wielerwereld) biedt een panoramisch uitzicht over het heuvelland. Ons perceel is ca. 4000 m2 groot en biedt naast de vakantiewoningen huisvesting aan ons gezin en onze herten. Omringd door een beschermd natuurgebied met weilanden, akkers en uitgestrekte bossen biedt de ligging een ideaal uitgangspunt voor rust en ontspanning voor de natuurliefhebber en is het tevens een ideaal startpunt voor de vele activiteiten die Zuid-Limburg biedt voor jong en oud.

 

 

 

Na lekker te hebben uitgeslapen met een kopje koffie achter de kiezen een van de vele fietsroutes volgen, de wandelschoenen aan voor een heerlijke wandeltocht die start voor de deur of toch liever met de auto op pad naar een van de vele andere activiteiten. Om vervolgens bij thuiskomst op een van onze terrasjes, onder het genot van een koud biertje, "collega's" te aanschouwen die zwaar puffend vechten tegen onze Keutenberg, één van de vele kuitenbijters uit de Amstel Gold Race.

 

De Keutenberghuisjes omvat het Bakhoes, een vakantiewoning in vakwerkstijl. Deze woning die zich kenmerkt door de bekende karakteristieke Zuid-Limburgse looks, heeft 2 slaapkamers en is geschikt voor max. 4 personen. Het Bakhoes is voorzien van een badkamer met douche, wastafel en toilet en is daarnaast nog voorzien van een separaat 2e toilet.                                                                                                                                                                                                                                  

 

De tweede zelfstandige woning is het Huuske, een vakantiewoning met 1 slaapkamer die geschikt is voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen. Het Huuske is voorzien van 1 toilet op de badkamer. (De derde verblijfsmogelijkheid biedt het Appartement aan 3 volwassenen of 2 volwassenen en 1 kind. Ook dit huisje is volledig zelfstandig. Het heeft een eigen ingang en als privetuin een knusse binnenplaats aan de Keutenberg. Uiteraard kan er gebruik worden gemaakt van de gemeenschappelijke tuin. Het appartement wordt in de loop van 2020 gereed gemaakt voor gebruik (voor boekingsmogelijkheden van deze woning zie Beschikbaarheid & prijzen. Het appartement zal worden voorzien van een nieuwe badkamer met douche, wastafel en toilet en een keuken met alle voorzieningen. Er is een 2 persoonsslaapkamer voorzien van een luxe boxspring en een bedstee (hoogslaper) als derde bed.

 

De woningen zijn allemaal voorzien van centrale verwarming, een vaatwasser en wasmachine en een rijkelijke (huishoudelijke) uitrusting. Het spreekt voor zich dat gratis internet niet ontbreekt. Ook bestaat de mogelijkheid is om uw (elektrische) fietsen te stallen in de afsluitbare bergingen en op te laden middels de aanwezige stopcontacten.

 

Voor alle woningen geldt dat er gebruik gemaakt mag worden van de algemene tuin met een prachtig panoramische uitzicht en diverse terrassen. Deze algemene tuin is bestemd voor al onze gasten gebruik waarbij uiteraard rekening gehouden dient te worden met ieders rust en privacy. In deze tuin staat een grote walnotenboom met een picknicktafel waar het gezellig samenkomen is en hebben we een mooi terras voorzien van heerlijke relaxfauteuils en een vuurkorf aan de straatzijde. Samen de ervaringen van de dag delen, plannen maken voor de dagen die nog komen, kennismaken met de andere gasten of gewoon onder het genot van een hapje of drankje genieten van de ondergaande zon. Ook voor de kinderen biedt deze omsloten algemene tuin vertier: een grote trampoline, een glijbaantje en een schommel.

 

De twee zelfstandige vakantiewoningen hebben tevens een privé tuintje met uitzicht over de glooiende heuvels (en het hieraan toe te voegen 3e appartement met heeft een eigen binnenplaats) zijn geschikt voor individuele verhuur, maar maken onze accommodatie tevens zeer geschikt voor familie-uitjes,  vakantie met vrienden of met meerdere gezinnen. Samen op vakantie, maar wel met ieder een eigen plekje.

 Aandachtspunten:

 • Onze huisjes zijn ieder het best geschikt voor 3 volwassenen of 2 volwassenen met 2 kinderen (meer volwassenen kan en mag, maar houdt dan wel rekening met wat beperktere ruimte in de huisjes)
 • Het Bakhoes is voor hele kleine kinderen niet geschikt in verband met de open trappen waar geen traphekjes gemonteerd kunnen worden. 
 • Maximaal één auto per woning kan op ons terrein geparkeerd worden
 • Gebruik van de algemene tuin met respect voor de rust en privacy van de andere gasten
 • Voor een klein kind of baby kan een kinderstoel, een (reis)bedje, kunststoffen bestek en servies ter beschikking gesteld worden. Gelieve dit bij de boeking aan te geven
 • Voor onze kleine gasten hebben we diverse soorten speelgoed, boekjes en dvd's en buiten kan er onder andere gebruik worden gemaakt van de grote trampoline, schommel, glijbaantje en speelveldje
 • In verband met de (deels steile) trappen zijn de huisjes niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn
 • Het Bakhoes en Huuske zijn voorzien van een eigen gas- en elektriciteitsmeter. Verbruikskosten van gas en elektra worden in het laagseizoen aan de hand van daadwerkelijke verbruik verrekend met de borgsom. In de huurprijs van het Appartement is het gas, water en elektra reeds opgenomen
 • Onze huisjes zijn zeer geschikt om samen te boeken voor een weekendje weg of vakantie in verschillende samenstellingen
 • BBQ is aanwezig en mag gratis gebruikt worden, we gaan er wel van uit dat we hem weer netjes schoongemaakt terugkrijgen
 • Bedlinnen is in de huurprijs opgenomen, de huur van bad- en keukenlinnen is facultatief
 • De huisjes dienen na de verhuurperiode bezemschoon opgeleverd te worden 
 • Eindschoonmaak is verplicht
 • Wij adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten